Шалига Світлана

Актриса театру і кіно.

В 1993 р. закінчила театральну школу-студію при Вінницькому академічному музично-драматичному театрі М. Садовського.

В 1997 р. закінчила з червоним дипломом театральне училище ім. М. Леонтовича за спеціальністю акторська майстерність (викладачі - нар. артист України В.Селезньов та нар. артист України В. Прусc).

В 2003 р. закінчила Київський національний університет театру, кіно і телебачення ім.І.К.Карпенка-Карого за спеціальністю театральна критика (викладачі - С.Васильєв та Г.Липківська).

З 1993 по 2008 рр. працювала актрисою драми у Вінницькому Академічному музично-драматичному театрі ім. М.Садовського.

1997-99рр. була ведучою телепрограми «Наша земля» Вінницького Державного телебачення (ВДТ), займала посаду помічника режисера телепрограми «Зустрічна смуга». У 1996-2007рр. працювала в передачі «Радіо театр» на державному телебаченні.

З 1997 р. працювала помічником режисера в ігрових фільмах «Моцарт», «Ловись-ловись рибко», «Далекий постріл». Друкувала статті у Вінницькій періодиці.

Є авторкою: збірки «Анатолій Овчаренко – життя і творчість», літературного сценарію «Діамантовий перстень» Старицької –Черняхівської та «Анна Київська» Режини Дефорж, перекладів російських п'єс В.Кросногорова та Г.Соловського, кіносценаріїв «Моцарт» (1998) та «Фатальна помилка» (2002) (спільно з В.Шалигою).

З 2007 року - переїхала до Києва.

Фільмографія

1996р. «Покута», реж. – В.Шалига. Роль – Дуся Підгорець.

1999р. «Моцарт», реж. – В.Шалига. Роль – медсестра.

2005р. «Далекий постріл», реж. – В.Шалига. Роль – «Ластівка».

2006р. «Дякую тобі за все-2», реж. – В.Шалига. Роль – медсестра.

2006р. т/с «Повернення Мухтара-2», реж. – В.Златоустовський. Роль – Ольга Монахова.

2007р. т/с «Повернення Мухтара-2», реж. – В.Златоустовський. Роль – провідниця.

2007р. т/с «Повернення Мухтара-2». Серія «Відчиніть міліція», реж. – В.Шалига. Роль – Поліна.

2008р. т/с «Повернення Мухтара-2», реж. - В.Шалига. Роль - продавщиця в кіоску.

2008р. к/ф «Криза», реж. - В. Ямбурський. Роль - мати Богдани.

2008р. «Завтра починається вчора», реж. - В. Ващенко. Роль - секретарша.

2008р. т/с «Повернення Мухтара -2», реж. - В. Шалига. Роль - Смірнова.

2008р. т/с «Рідні  люди», реж. - О. Маслєнніков. Роль - медсестра Катя.

2008р. «Документальний детектив. Справа честі». Роль - Анжела.

2009р. т/с «Повернення Мухтара – 3», реж. - В. Ващенко.

2009р. т/с «Повернення Мухтара – 3». Серія «Запах жуліка», реж. В.Шалига. Роль - Надя.

2009р. «Віра, надія, любов», реж. - О. Рудаков. Роль - медсестра  Катя.

2009р. «По закону». «Любовное наваждение», реж. - А. Руденко. Роль - Ксенія Клюєва.

2010р. «Судові справи». Серія «Схованка». Роль - Катерина Романенко.

2010р. «Екстрасенси». Серія «Ефект Есміральди», реж. В. Мельниченко. Роль - охоронець Даша.

2011р.  т/с «Повернення Мухтара – 7». Серія «Поштовий роман», реж. - С.Толкушкін. Роль - Савельева.

З 2011 року є актрисою Українського малого драматичного театру.

Грає у виставах:

Віка - «Бережіть(ся)(,) мужчин(и)(!)» І.Ломакіної

Горпина - «Пошились у дурні» М.Кропивницького

 

 

 
4 листопада вiдбулася знамена подiя для нашого колективу: театр зiграв першу виставу у новому примiщеннi.На виставi були присутнi члени партiї «Народний...
23 вересня 2016 року наш театр був запрошений на театральний фестиваль у місто Тернопіль з виставою "Мати - наймичка" І.Тогобочного за поемою...

При наявності вільних місць
дирекція театру залюбки надасть
можливість власникам картки "Киянина"
переглянути наші вистави.




Український
малий
драматичний
театр

м. Київ,
ст. метро "Золоті Ворота"
вул. Олеся Гончара 33

Телефони:
(099) 603-97-33

(093) 710-00-12